Gå direkt till textinnehållet

Enably satsar på FSC® – märkt laboratorieinredning

Enably utökar sitt erbjudande med FSC®– märkta laboratorieinredningar.
Det garanterar att all inredning i trä kommer från skogar som är ansvarsfullt förvaltade och spårbara.
– Vi vill ta vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå, säger Ulf Söderlund, försäljningschef.

Enably har sedan tidigare använt FSC®-märkt trä, som är den huvudsakliga råvaran i tillverkningen av högkvalitativa och slitstarka inredningslösningar. Som ett led i företagets miljöarbete togs bland annat beslut om att investera i vattenbaserad ytbehandling och använda FSC®-certifierat trä.
Forest Stewardship Council (FSC®) är en oberoende, internationell medlemsorganisation som bidrar till ett mer miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.
– Genom att använda sig av trä tar man också på sig ett ansvar att använda trä som har rätt bakgrund, att det härstammar från ansvarsfullt förvaltade skogar. Vi vill helt enkelt göra vårt för att världens skogsresurser nyttjas långsiktigt och jobbar hela tiden med att förbättra hållbarhetsarbetet. Det känns som ett naturligt steg att vi numera även kan erbjuda labbinredning som är FSC®-märkt, säger Ulf.

Enablys laboratorieinredning har länge varit ett självklart val för Sveriges främsta laboratorium där kvalité på material och utförande är avgörande faktorer. Med det modulära systemet Laborativ kan man skapa unika lösningar anpassade efter behov – inredningen levereras som en helhetslösning där alla anslutningar sitter på rätt ställe, bara att koppla på.

Den dagen behoven förändras är inredningen flexibel att anpassa – på så sätt har man en inredning som håller över tid.
– Varans livslängd är en stor aspekt när det gäller miljöpåverkan och vi har satsat mycket på att utveckla varje produkt så att den ska kunna återanvändas, säger Ulf.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Integritetspolicy.