Gå direkt till textinnehållet

Vi är Enably® och vi öppnar nya möjligheter för dig.

Vår historia är ovanligt lång, men kan sammanfattas i ett ord. Förtroenden

Enably® öppnar möjligheter för dig som uppskattar ett kunnigt bollplank, högkvalitativa produkter och effektiv produktion. Möjligheter som ger ditt projekt karaktär och god totalekonomi, oavsett om du är arkitekt, byggherre, fastighetsägare, projektör eller designer. Inredningar för offentliga lokaler och krävande miljöer. Smarta, flexibla lösningar som kombinerar trä, glas och metall.

Nya produkter och tjänster som kompletterar koncernens befintliga produktportfölj.

Spännande förändringar mår bra av att stå på en stadig grund. Därför kan det vara tryggt att veta att ägarbilden i den nya koncernen inte förändrats. Inte sedan 1937, faktiskt. Det är alltjämt familjen Söderlund – numera barnen och barnbarnen till grundarna – som driver koncernen framåt. Det ger en familjär anda som bärs upp av lika delar hjärta, professionalitet och innovativ framåtanda. Vi är stolta över våra medarbetare och den låga personalomsättningen.

Personalens kunskap och erfarenhet är central, både för det renommé som Sävar byggt upp under åren och för de nya planer som Enably nu förverkligar. Våra medarbetare som var och en tar personligt ansvar för slutresultatet. Det är fortsatt goda nyheter för sjukhus, laboratorier, hotell, skolor och kontor runt om i Europa.

Det som började i ett hönshus strax utanför Sävar för över 80 år sedan är i dag en modern koncern som årligen omsätter drygt 110 miljoner kronor. Namnet är visserligen ett annat och lokalerna är betydligt större och mer avancerade. Men vår grundinställning är intakt; att leverera slitstarka inredningslösningar av högsta norrländska kvalitet.

Vi har genom åren gjort uppdrag för bland andra Karolinska Institutet, Turning Torso, Swedbank, Friends Arena, Swedish Match, Scandic Hotels, Stora Hotellet Umeå, Grand Hôtel och Ski Star.

Alla dessa lösningar och alla produkter har en sak gemensamt: Sävar, den pigga bruksort strax norr om Umeå som varit synonymt med nya möjligheter sedan långt före Christofer Columbus trodde han upptäckt Amerika.

Vi har fått förtroende att leverera hotellinredning till U&Me Hotel i Umeå

Marknadsledande produkter

Genom att ständigt utmana oss så skapar vi marknadsledande produkter som våra kunder uppskattar.

Vår koncern består idag av fyra bolag som vart och ett av dem har ett tydligt fokus och inriktning.

 

 

 

 

Genom ett långsiktigt lokalt ägande skapar vi tillväxt i koncernen.

Det gör vi genom att fokusera på kompetensutveckling, förändringsarbete, lean i alla led och digitalisering.

På bilden : Ulf Söderlund,  Fredrik Söderlund och Mikael Söderlund. Gemensamma ägare av Enably i Sävar.

Tack vare två stora och ändamålsenliga lokaler, på sammanlagt 12 000 m², kan vi bedriva en effektiv produktion.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Integritetspolicy.