Gå direkt till textinnehållet
Laboratorium

Nordic Biomarker – Sveriges schysstaste labbmiljö, mycket tack vare Enablys förmåga att hitta smarta, flexibla lösningar.

Beskrivning

– Jag vågar påstå att Nordic Biomarker nu har Sveriges schysstaste labbmiljö, mycket tack vare Enablys förmåga att hitta smarta, flexibla lösningar.

Orden kommer från Rikard Rodén, VD på Nordic Biomarker som efter två års planering och byggnation nu flyttat in i 5 000 specialdesignade kvadratmeter i Umestan strax norr om Umeå centrum.

Nordic Biomarker har på kort tid etablerat sig som den ledande leverantören av högkvalitativa reagenser för koagulationsanalysatorer. Kunderna är medicintekniska bolag från hela världen och produkterna används till att analysera patienters koagulationsförmåga för att exempelvis diagnostisera blodproppar, optimera läkemedeldosering eller utreda blödningssjukdomar.

Marknaden är i stark tillväxt. Detsamma gäller Umeåföretaget som startades av två forskare, Göran Aronsson och Gunnar Pool, år 2007.

– De blev i stort sett uppmanade av marknaden att starta företaget. Och på den vägen är det. Med de nya lokalerna går vi från 1200 till nästan 5000 kvadratmeter, och det finns en stor optimism bakom den här satsningen. Dels för att koagulationsbranschen fortsätter att växa, dels för att vi har en rad nya produkter på gång.

Kontakta mig för frågor

Fredrik Söderlund

Säljare

090-70 66 58

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Integritetspolicy.