Gå direkt till textinnehållet

Vi söker en rutinerad Ekonomichef till Enably i Sävar

Sedan 1937 har familjen Söderlund ägt och utvecklat inredningsbolaget Enably som i dag förfogar över 12 000 kvm produktionslokaler i Sävar. Här tillverkar vi inredning för sjukhus, laboratorier, hotell, skolor och kontor runt om i Europa.
Det som började i ett hönshus strax utanför Sävar för över 80 år sedan är i dag en modern koncern som årligen omsätter ca 100 miljoner kronor. Namnet är visserligen ett annat och lokalerna är betydligt större och mer avancerade. Men vår grundinställning är intakt; att leverera slitstarka inredningslösningar av högsta norrländska kvalitet.
Vi har genom åren gjort uppdrag för bland andra Karolinska Institutet, Turning Torso, Swedbank, Friends Arena, Swedish Match, Scandic Hotels, Stora Hotellet Umeå, Grand Hôtel och Ski Star. Vi är nu 50 anställda och koncernen består idag av fyra dotterbolag.

Enably söker nu en ekonomichef som kommer att ha en nyckelroll i koncernens framtida utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomichef kommer du att ansvara för redovisningen i koncernens bolag. För att lyckas i denna roll är det viktigt att du har tidigare erfarenhet av alla delar som tjänsten innefattar samt att denna erfarenhet kommer från samma eller likartad bransch.

I din roll ingår bland annat:
• Löpande redovisning, uppföljning av ekonomi samt fullständigt bokslut och årsredovisning.
• Projektredovisning av projekt, både produktleveranser och entreprenader, från planering till färdigt resultat.
• Stödja organisationen med försäljning- och lönsamhetsanalyser av kunder och produkter
• Kontinuerligt utveckla och förbättra ekonomistyrningen
• Genomgång och avstämning med ledningsgruppen.
• Likviditetsprognoser och utförliga lönsamhetsberäkningar. Såväl framåt som bakåt i tiden.
• Skatter, moms, fakturering, löner, reskontra och deklarationer.

Vem är du?

Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i tillverkande industri.
Du är en ödmjuk och prestigelös person, men kan vara tydlig om och när det behövs. Du är en ansvarstagande person som brinner för ditt arbete, och som är van att arbeta operativt och kavla upp ärmarna när det behövs! Du är pedagogisk och lösningsorienterad och har lätt för att kommunicera över gränserna och har stort intresse för verksamheten. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann och strukturerad.
För att trivas i rollen är det viktigt för oss att du brinner för utveckling, är driven och tycker om att arbeta med förändringsledning och laganda.

Vårt erbjudande

Vår nya ekonomichef kommer att arbeta i ett nära samarbete med vd i en koncern med snabba beslutsvägar. Vi sitter i moderna lokaler och närheten till produktionen gör att du alltid kommer ha god insyn i verksamheten. Rätt person erbjuds möjligheten att sätta sin prägel på processer och rutiner kopplat till ekonomistyrningen.

Placeringsort Sävar.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Enably med Jefferson Wells, ManpowerGroups rekryteringsenhet för ledare och specialister.
Välkommen att söka tjänsten genom att lämna ditt CV och personliga brev via jeffersonwells.se
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Integritetspolicy.